„KLIK w dzielnicę – RURY” – ruszył nabór

Mieszkasz/-łeś/-aś w dzielnicy Rury? Masz wspomnienia związane z tą dzielnicą?

Zapraszamy Cię do projektu “KLIK w dzielnicę – Rury”.

Nauczysz się fotografii cyfrowej wykonywanej telefonem, a Twoje zdjęcie będzie miało szansę pojawić się na wystawie. Wprowadzimy Cię również w świat dźwięku, a za sprawą warsztatów radiowych poznasz tajniki jego nagrywania i montażu. Przeprowadzisz również wywiady z wybranymi przez siebie osobami i staną się one bohaterami większego materiału dźwiękowego o dzielnicy.

Chcemy spojrzeć na Rury oczami jej mieszkańców, a także osób, które choć nie mieszkają w tej dzielnicy, mają do niej sentyment. Do projektu “KLIK w dzielnicę – Rury” zapraszamy osoby pełnoletnie.

⏰ Kiedy i gdzie?

📍 Sobota, 5 października 2024, godz. 10:00-15:00 – warsztaty fotograficzne w Jazzymotion Studio przy ul. Jana Sawy 6

📍 Sobota, 12 października 2024, godz. 10:00-15:00 – warsztaty radiowe w Baobabie, przy ul. Krakowskie Przedmieście 39 B

📍 Sobota, 26 października 2024, godz. 10:00-15:00 – montaż nagrań (mentoring radiowy) w Baobabie, przy ul. Krakowskie Przedmieście 39 B

📍 Niedziela 27 października 2024, godz. 10:00-15:00 – praca nad własnymi zdjęciami (mentoring fotograficzny) w Jazzymotion Studio przy ul. Jana Sawy 6

Zapisy: https://forms.gle/Mf4UTwjpqmcryPMr8

⚠️ Limit: 15 miejsc. Udział w projekcie jest bezpłatny. Na spotkania fotograficzne weź ze sobą smartfona, a na radiowe – słuchawki przewodowe lub bezprzewodowe.

Projekt jest realizowany ze środków Miasta Lublin w ramach Programu Dzielnice Kultury.

Do zobaczenia!